IT

U Nišu otvoren Centar za podršku eUpravi

Foto: FB Deli prostor
Centar za podršku eUpravi u kome građani mogu da nauče kako da samo jednim klikom podnesu zahtev za izvod iz knjige rođenih, uverenje o državljanstvu ili neki drugi dokument, otvoren je u Deli prostoru. Radno vreme centra je od 9 do 17h svakog radnog dana.

Na ideju da otvore Centar došli su nakon što su sproveli istraživanje pod nazivom eUsluge u gradu Nišu, koje  je obuhvatilo 100 ispitanika.

U  istraživanju  su  učestvovali zainteresovani građani i građanke Niša, a cilj istraživanja bilo je prikupljanje informacija o upotrebi i kvalitetu postojećih eUsluga.

Rezultati istraživanja pokazuju da je informisanost građana o mogućnostima koje digitalizacija nudi minimalna, ali da je s druge strane otvorenost i zainteresovanost građana za upotrebu eUsluga na visokom nivou.

“Čak 82,20% ispitanika odgovorilo je da ne zna koliko eUsluga postoji u gradu Nišu, s druge strane, 52,34% ispitanika odgovorilo je da ima naviku da koristi eUsluge umesto da fizički posećuje javne ustanove”, kažu iz Delija.

Veruju da je zbog toga građanima potrebna podrška i edukacija, kako bi promenili stare i usvojili nove navike. Pozivaju one koji imaju izazov pri korišćenju eUsluga i žele da steknu digitalne veštine da ih posete (Davidova 2a pored Galerije Sinagoga).

Građanima su na usluzi zaposleni u Deliju kao i edukatori i volonteri koji će ih naučiti kako da koriste širok spektar usluga koje nudi eUprava.

Istraživanje i otvaranje centra za podršku eUpravi aktivnosti su koje su realizovane u okviru projekta ,”Promocija Digitalne agende i e-Usluga u gradu Nisu” koji je deo ICEDA programa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 7 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 3 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za -0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 55 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend