Koncerti

Goran Šepa Gale pred proslavu jubijela: “Punog srca čekamo koncert”

Hitovi "Ratne igre", "Na raskršću", "Bolje da sam druge ljubio" i drugi oriće se Tvrđavom u subotu, u čast proslave četiri decenija rada i postojanja jednog od najvećih rokenrol bendova na ovim prostorima "Kerber". Koncert počinje u 21 sat, a muzičari Nišlijama obećavaju nezaboravnu atmosferu.

Članovi benda ne kriju uzbuđenje pred koncert i zagonetno dodaju da publiku očekuje pravi sprektakl: “Punog srca čekamo taj koncert, koji je korona prošle godine pomerila, ali imamo priliku da otvorimo sezonu koncerata u gradu”, kaže Goran Šepa Gale, frontmen grupe “Kerber” i obećava nezaboravnu atmosferu.

Gale otkriva da će publika uživati u hitovima koji su obeležoli odrastanje mnogih generacija, od numera sa prvog albuma do onij najnovijih kako i dolikuje proslavi jubileja.

Dodaje da od ovog jubileja više ne broje godine već samo uživaju u dobroj muzici i slave život.  “Vreme staje ne brojimo više godine, samo uživamo u muzici sve dok se dobro osećamo i mi i publika koja nas  prati, a u narednim godinama slavimo život jer te četiri decenije metaforično to i jesu.”

Ostali članovi benda kažu da se i dalje osećaju kao da su se tek sastali, kao i da je četiri decenije njihovog rada obeležila ljubav prema muzici i dobra atmosfera koja ih prati na svakom koncertu.

Kerber je nastao 1981. godine od članova grupe Top. Grupa je naziv dobila po biću iz grčke mitologije, troglavom psu sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Prvi veliki uspeh Kerber je doživeo 1983 .godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici.

Prvi album “Nebo je malo za sve” objavljen je 1982. godine a u svojoj karijeri imaju 6 studijskih albuma 3 live albuma i 5 kompilacija. Za 40 godina rada Kerbera ostalo je mngo vanvremenskih hitova i nekoliko hiljada koncerata širom Srbije regiona i dijaspore.

Podsetimo, “Kerber” je jubilej dug četiri decenije trebalo da proslavi prošlog septembra, ali je koncert otkazan zbog bolesti jednog od članova benda.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 46 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 43 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 38 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend