Koncerti

Koncert Biljane Krstić i Bistrika okupio veliki broj Nišlija, Tvrđavom se orila pesma

Bijana Krstić i "Bistrik" održali su besplatan koncert pod nazivom "Miris baštine" na Letnjoj pozornici u Tvrđavi povodom obeležavanja gradske slave "Sveti car Konstantin i carica Jelena". Koncertom u NIšu etno grupa je obeležila dve decenije rada i postojanja.

Koncert je počeo u ritmu dobro znane  pesme “Niška Banja topla voda”, a publika kojoj je srce brže zaigralo već sa prvim taktovima zapevala je iz sveg glasa. Biljana Krstić, poreklom južnjakinja nije krila radost jer peva u rodnom Nišu na dva značajna datuma – krsne slave grada iz koga je potekla i dvadeset godina postojanja grupe “Bistrikt”.

“Hvala vam što ste došli večeras da proslavimo dvadeset godina rada grupe Bistrikt i gradsku slavu. Presrećna sam i puno mi je srce jer pevam za moje Nišlije”, kazala je umetnica i još jednom zapevala iz sveg glasa.

Dobro znane numer nizale su se čitave večeri, a publika je igrala i pevala iz sveg glasa. Tvrđavom se orila pesma, a na repertoaru su bile zastupljene narodne pesme poput Jovano, Jovanke, Oj, Moravo, moje selo ravno, ali i numere iz  filma “Zona Zamfirove”.

Posebno dirljiv momenat, zboj kojih je nekima u piblici i zasijala suza u uglu oka bilo je emotivno izvođenje pesme “Čaje Šukarije”, koju u originalu izvodi Esma Redžepova, a koja je kako je objasnila pevačica bila omiljena numera njenom tati.

Veče je završeno uz pesmu, a Nišlije nisu dozvolile Biljani da napusti binu , a da još jednom ne otpeva onu južnjačku, što je ona sa radošću prihvatila i još jednom iz sveg glasa, zajedno sa publikom, još jače nego prvi put otpevala “Niška Banja”, topla voda”.

Koncert je organizovala turistička organizacija Grada Niša u okviru obeležavanja gradske slave, a koncert je bio dar za sve sugrađane.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 24 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 21 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 17 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 13 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend