Koncerti

Kultni Bjesovi posle pet godina nastupaju u Nišu

FOTO: Mikica Andrejić
Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u subotu, 2. oktobra u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21 sat. Biće ovo njihov prvi koncert u gradu na Nišavi posle punih 5 godina, kada su nastupili u istom prostoru.

Bend pod imenom Bjesovi postoji od 16. jula 1990. tj. od prve večeri prve čačanske gitarijade, kada su pobedilii od novca od nagrade snimili svoj prvi album. Od tada je prošlo preko 30 godina, a antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, velika medijska pažnja, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, obezbedili su Bjesovima kultni status među publikom.

Po rečima frontmena benda Zorana Marinkovića, Bjesovi, iako stabilno oslonjeni na teški rok, žanrovski su ipak teško uhvatljivi, a njihove pesme su deo autobiografske priče o genezi jedne duše.

Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu.

Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

“Bjesovi” godinama postoje i opstaju, a tokom karijere bend se izborio sa mnogim izazovima i nikad nije podilazio aktuelnim trendovima te je ostao dosledan sebi i svojoj publici i u najtežim vremenima.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), kao i u pivnici Nemir (Učitelj Tasina 17). Na dan koncerta cena će biti 1200 dinara.

Oznake

Dragan Kocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Beth Hart & Joe Bonamassa
On Air!

Why Don't You Do Right (Lil Green)

Beth Hart & Joe Bonamassa
Michael Bolton
Za 4 minuta

When A Man Loves A Woman

Michael Bolton
Tina Turner
Za 8 minuta

Addicted to Love

Tina Turner
Emerson, Lake & Palmer
Za 13 minuta

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
Maureen Mcgovern
Za 17 minuta

The Morning After

Maureen Mcgovern

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend