Koncerti

Na Nišvil uz potvrdu o vakcinaciji ili sa negativnim brzim testom

foto: City Smart
Nišvil džez festival održaće se od 6. do 15. avgusta, a posetioci će morati da prilože dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronu. Za one koji nisu vakcinisani ili nemaju potvrdu da su negativni na koronu, organizatori su obezbediti brze testove na samom ulazu.

“Dobili smo dozvolu Kriznog štaba i festival će se održati u periodu od 6. do 15. avgusta”, kazao je Ivan Blagojević, direktor festivala. Posetioci festivala će sem ulaznice morati da pokažu i potvrdu o vakcinaciji ili prilože negativan PCR ili brzi antigenski test.

“Za one koji nisu vakcinisani ili nemaju negativan test, provera će se raditi na samom ulazu u Tvrđavu, a sam antigenski test na licu mesta neće koštati više od 1000 dinara”, kazao je Blagojević.

Na Nišvilu će nastupiti oko 800 izvođača, a publika će imati prilike da uživa u raznovrsnom kako muzičkom tako i filmskom i pozorišnom programu.

Glavni festivalski program počinje 12. i trajaće do 15. avgusta na platou Tvrđave. Natupiće Stone Raiders, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Goran Bregović u pratnji Nišvil Big Band-a, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs kao i Kanda, Kodža i Nebojša.

“Dugogodišnji član sastava Rolingstons Darryl Jones nastupiće sa  triom Stone Raiders na otvaranju ovogodišnjeg Nišvil džez festivala. To će biti jedini nastup Stone Raidersa u Evropi ove godine”, ističe Blagojević.

Pozorišni program je ove godine bogat, te će biti izvedeno osam predstava, a od čega sedam stranih. “Sve predstave su možda manjeg formata, ali se mnogo dublje i mnogo ozbiljnije bave temama koje se tiču svih nas”, kazala je Maja Mitić, umetnička direktorka Nišvila.

Publiku očekuje i raznovrstan filmski program koji počinje od 8. avgusta, a već 10. ih očekuje premijera filma o Lorenu Garnijeu.

Na Nišvilu će se tradionalno održati i “Striporama”. Najavljeno je gostovanje desetoro učesnika iz zemlje i inostranstva. Gost ovogodišnje Striporame biće italijanski strip crtač, Paolo Armitano koji je radio kao jedan od glavnih crtača na serijalu  “Dilan Dog”. Najavljen je i dolazak Branislava Keraca, legende Jugoslavonskog stripa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 23 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 19 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 15 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend