Koncerti

Nisomnia u nedelju na Platou niške Tvrđave, nastupaju „Sale i Sedlari“, „Ritam nereda“ i „Iskaz“

Iskaz Foto: NKC
"Sale i Sedlari", "Ritam nereda" i "Iskaz" nastupaju na ovogodinjem muzičkom festivalu Nisomnia koji će se održati u nedelju 24. jula sa početkom u 22 časa na Platou niške Tvrđave. Cena ulaznice je 500 dinara, a može se kupiti u knjižarama "Branko Miljković" i "Indigo".

Nišlije će imati priliku da pevaju i đuskaju uz tri benda koji će smenjivati na bini u nedelju, a veče otvara bend  Aleksandra Sedlara „Sale i Sedlari“ koji nastupaju od 22 časa.

„Bend poznatog srpskog kompozitora, kantautora dirigenta i izvođača na skoro 20 instrumenata , koji je svojim novim albumom, zaintrigirao publiku širokog diapazona s obzirom na to da je poznat, pre svega, među poznavaocima klasične muzike, kao profesor FMU u Beogradu, saradnik Nemanje Radulovića, a opet svojim muzičkim umećem i šaljivim tekstovima pretenduje da zauzme visoko mesto na polju savremenih muzičkih tokova inspirisan rok, bluz, džez i drugim muzičkim pravcima“, navode organizatori.

Od 23 časa te večeri, nastupa „Ritam nereda“, najproduktivniji i najbeskompromisniji domaći pank, metal i hard kor sastav, koji ima 35 godina dugu tradiciju i izuzetan scenski nastup. „Osam
studijskih albuma, tri lajv izdanja i veliki broj festivalskih izvođenja svake kao i ove sezone (Egzit, Arsenal fest, OK fest, Lejk fest…) garantuje veliki broj zainteresovanih posetilaca“, piše u saopštenju.

Od ponoći je na programu „Iskaz“, etablirani bend koji iza sebe ima 13 godina iskustva u vidu nastupa po klubovima i svim relevantnim festivalima širom Balkana i Evrope. Stilski je predstavljen kao
kombinacija, hip hopa, roka, metala, regea i elektronike. Jedna od osnovnih karakteristika benda su saradnje sa eminentnim muzičarima iz različitih žanrovskih struktura.

„Uz Iskaz su tri stvari zagarantovane: Dobar provod, pozitivna energija i vrela atmosfera“, obećavaju orgaizatori festivala.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti u  Knjižari NKC-a „Branko Miljković“ (Bulevar dr Zorana Đinđića“ radnim danima, od 8 – 20 sati i knjižari „Indigo“  (Obrenovićeva) radnim danima i subotom, od 9 -21 sat , kao i na dan festivala ispred Platoa u Tvrđavi od 19 sati.

Festival organizuje Niški kulturni centar pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend