Koncerti

Ovogodišnji Balkanrock fest u znaku humanosti

Foto: Balkanrock fest Fejsbuk stranica
Jedanesti po redu Balkanrock fest na kome će se prikupljati sredstva za lečenje petogodišnjeg Jovana Memetovića iz Niša koji boluje od cerebralne paralize, održaće se u četvrtak 15. septembra od 20 sati u Banovini. Na ovogodišnjem festu nastupiće tri mlada benda Flag Crew, Šut i Đol8, a najbolji će dobiti vaučer za snimanje u profesionalnom studiju.

U takmičarkom delu programa nastupiće tri najbolja benda sa konkursa: “Flag Crew”, “Šut” i “Đol8” nastupiće u Banovini, a pobednik će dobiti mogućnost da snima u profesionalnom studiju. “Najbolji bend dobiće vaučer za snimanje u profesionalnom studiju Fat Cat. Ceo koncert biće sniman profesionalnom audio opremom tako da će svi učesnici audio snimke svojih nastupa dobiti gratis”, navode organizatori.

Publika će u revijalnom delu programa imati priliku da čuje i dva niška “Dexter” i “Opposite way” kao i jedan beogradski bend “Stain”.

Jovan Memetović je rođen 2017. godine u 27. nedelji sa svega 1200 gr i 36 cm.

“Na ovaj svet došao je kao prevremeno rođena beba sa puno dijagnoza. Uz veliku borbu njegova porodica je prevazišla mnogo teških trenutaka, ali jedna dijagnoza je ostala – cerebralna paraliza. Jovan još uvek ne priča, ne hoda, stoji uz pridržavanje, komunicira gestom, puzi i još uvek nosi pelene. Porodica je pronašla lečenje matičnim ćelijama u Kijevu koje košta 10.000 evra ali, nažalost, nisu u mogućnosti da finansiraju potrebnu terapiju”, navode organizatori.

Oni koji nisu u mogućnosti da dođu na koncert petogodišnjaku mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 88 na broj 2407. Dečaku je moguće pomoći uplatom na dinarski i devizni račun putem E-doniraj internet plaćanja platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Organizator koncerta je Udruženje građana Balkanrock iz Niša, pod pokroviteljstvom Grada Niša i niškog SKC-a. Ulaz na koncert se ne naplaćuje, a posetioci će moći da ostave doborovoljni prilog za lečenje mališana. Kutija za prikupljanje pomoći biće postavljena na ulazu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 48 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend