Koncerti

Petar Grašo pred niškom publikom u hali “Čair“

Foto: Printscreen/Youtube
Ljubitelji pop i zabavne muzike, imaće prilike da u Nišu uživaju u koncertu hrvatskog kompozitora i pevača. Petar Grašo nastupiće u Sportskoj hali ''Čair'', 17 marta u 20 sati. Cena karte je 1.500 dinara.

Rođen u Splitu, 19. marta 1976. godine, svoju karijeru započeo je kasnih devedesetih godina. Na festivalu “Dora“ 1995. godine, izveo je pesmu Olivera Dragojevića Boginja, a nakon toga imao je prilike i da sarađuje sa njim, ali i sa drugim velikim imenima muzičke scene sa prostora bivše Jugoslavije kao što su: Doris Dragojević, Tonči Huljić (sa čijom ćerkom je u braku), Danijelom Martinović, Arsenom Dedićem, Lepom Brenom, Goranom Bregovićem. Bio je član grupe Magazin.

Pobednik je muzičkog festivala Zadarfest, a te 1996. godine. Usledila je zatim, naredne godine, hrvatska kvalifikacija za Pesmu Evrovizije, kada je zauzeo drugo mesto, a već sledeće je pobedio kao kompozitor na “Dori“, a njegovu pesmu Neka mi ne svane izvela je Danijela Martinović predstavljajući Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 1998. godine i plasirala se na visoko peto mesto.

Petar Grašo se ubraja u najuspešnije i najpopularnije izvođače na Balkanu. Osvojio je brojne prestižne nagrade, a njegove pesme spadaju u najslušanije u regionu. Pesmom Ako te pitaju koja je izašla 2017. godine, pored nagrada, pet meseci je bio na vrhu nacionalne top liste. Poznate su i njegove pesme Utorak, Ko nam brani, Kada krenu vlakovi, Još uvik slipo virujen, kao i novije Jel ti rika ko, Voli me, Fritula, Srce za vodiča, Ne znan za se, Moje zlato.

Karte se mogu naći na sajtu tickets.rs, a cena karte je 1.500 dinara.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Edwin Starr
Za 1 minut

Get Up Whirlpool

Edwin Starr
Frazey Ford
Za 5 minuta

September Fields

Frazey Ford
Isaac Hayes
Za 8 minuta

Moonlight Lovin' (Menage a Trois)

Isaac Hayes
Florence And The Machine
Za 13 minuta

Rabbit Heart (Raise it Up)

Florence And The Machine
Garland Jeffreys
Za 16 minuta

Hail Hail Rock'n'roll

Garland Jeffreys

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend