Koncerti

Slavni muzičar Vlatko Stefanovski koncertom u Nišu 6. jula obeležava 50 velikih godina na sceni

FOTO: Vukašin Stanojević
Proslavljeni makedonski muzičar i jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, ove godine proslavlja 50 godina na sceni i tim povodom održaće veliki koncert u Nišu 6. jula. Gitarski mag će u gradu na Nišavi nastupiti sa svojim triom, koji pored njega čine Jan Stefanovski (bubnjevi) i Ivan Kukić (bas), a koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat.

„Kralj gitare” će sa svojim bendom još jednom podsetiti nišku publiku na najveće hitove koje je napravio u karijeri, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Za ovim koncertom vlada ogromno interesovanje publike, kao uostalom i za svim koncertima Vlatka Stefanovskog u Nišu.

Vlatko je nedavno rekao Tanjugu da 2024. proslavlja svojih 50 godina na sceni, jer je kao muzičar prvi honorar dobio u trećem razredu gimnazije. Slavni gitarista je otkrio i da priprema novi album, da piše memoare, kao i da je u pregovorima sa austrijskom kompanijom „Tomastik infeld” da se uskoro pojave žice za gitaru pod njegovim imenom, što je, priznaje, velika čast za njega. Stefanovski je takođe rekao da nikada ne svira tezgu i da svetu trebaju autentični umetnici.

„Ne možeš biti stranac na svom koncertu, moraš biti ubedljiv, u elementu, unutra, kao generator energije i raspoloženja”, istakao je Stefanovski. 

Slavni muzičar počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu „Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok˗grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe „Leb i Sol”, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine mu je dodeljen i počasni doktorat za umetnost Univerziteta „Sv. Kirila i Metodija” iz Skoplja, potvrđujući tako njegov značajan doprinos svetskoj muzičkoj sceni.

Ulaznice za niški koncert po ceni od 2.000 dinara su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” i Vintage Shop-u.

Dragan Kocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Alan Parsons Project
Za 3 minuta

I Woudn`t Want to Be Like You

Alan Parsons Project
Smash Mouth
Za 5 minuta

Ain't No Mystery

Smash Mouth
Primal Scream
Za 8 minuta

Rocks

Primal Scream
Noora Noor
Za 12 minuta

Forget What I Said

Noora Noor
George Baker Selection
Za 15 minuta

Little Green Bag

George Baker Selection

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend