Koncerti

Stenli Džordan oduševio Nišlije, publika ga vratila na bis

Foto: J.J.
Drugo veče glavnog programa Nišvil džez festivala obeležila je dodela nagrade "Car Konstantin", koja je otišla u ruke gitaristi Filipu Katrinu i nastup svetske zvezde Stenlija Džordana.

Na drugoj večeri glavnog programa Nišvila publika je imala priliku da uživa u šest nastupa svetkih i domaćih zvezda džez muzike.

Nagrada za doprinos džezu koja nosi ime Cara Konstantina uručena je gitaristi Filipu Katrinu, nakon nastupa koji je oduševio publiku.

Nagradu mu je uručila najmlađa saksofonistkinja Kristina Vasić, koja se i sama latila instrumenta i pokazala svoj raskošni talenat koji joj je i osigurao pobedu na međunarodnom takmičenju.

Nakon svečanog uručenja nagrade, nastupio je momenat koji su svi čekali – nastup Stenlija Džordana koji je izveo dela Džimija Hendriksa.  Ovo je drugi nastup Stenlija Džordana u Nišu. Džordan je prvi put u Nišu nastupio 2016. godine.

Muzičar je kazao da se seća svog prvog nastupa u Nišu i da se rado odazvao pozivu da ponovo svira za Nišlije. Džordan je izveo dela Džimija Hendriksa,  onako kako bi ih možda onmožda izvodio da je živ.

Poznat po svojoj “taping“,  tehnici sviranja gitare obema rukama na vratu instrumenta koju je pored ostalog demonstrirao i sinoć” izvodeći program “Stenli svira Džimija”. On je ovim koncertom odao počast muzičkoj legendi povodom pedesetogodišnjice od njegove smrti.

Obučen kao Hendriks na Vudstock festivalu, Džordan je nastupio u klasičnoj “hendriksovskoj“ formaciji trija, izvodeći neke od njegovih najvećih hitova.

On je svirao gitaru samo levom rukom, a potom i sa obe ruke na vratu gitare a u jednom trenutku je iskoristio i ivicu zvučnika da na njoj ostruže žice i izvuče neverovatne tonove. Oduševljena niška publika ga je vratila na bis.

Nakon Stenlijevog sjajnog nastupa na binu je izašao austrijsko američki fank sastav The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs. Veče zatvara Sevdah Baby sa solistkinjom Ivanom Vladović.

Treće festivalsko veče protećiće u duhu dobre muzike. Veče otvara Jah Trio, zatim sledi nastup  Spectrum Vocal Banda, iza njih nastupa čuvena grupa Leb i Sol, zatim  John Riley /Ratko Zjača/Renato Chicco/Vid Jamnik Organ Quartet.

Oko ponoći nastupa nastupa Goran Bregović i njegov “Orkestar za svadbe i sahrane”. Bregoviću će večeras biti uručena nagrada “Šaban Bajramović”.

Na kraju večeri nastupiće bend Tanje Jovićević.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Santana, Chris Stapleton
Za 3 minuta

Joy

Santana, Chris Stapleton
Luke Bryan
Za 6 minuta

Light it Up

Luke Bryan
Beth Hart & Joe Bonamassa
Za 9 minuta

Why Don't You Do Right (Lil Green)

Beth Hart & Joe Bonamassa
Michael Bolton
Za 14 minuta

When A Man Loves A Woman

Michael Bolton
Tina Turner
Za 17 minuta

Addicted to Love

Tina Turner

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend