Lifestyle

Svetski kup u paraglajdingu krajem jula u Niškoj Banji

Turistička sezona u Niškoj Banji uveliko traje. Turista je više nego prošlog leta, a smeštajni kapaciteti su popunjeni. Tome u prilog govori i činjenica da se za besplatne turističke vaučere prijavilo preko 1000 turista koji će leto provesti u Banji.

“Prošle godine smo imali problem sa koronom, Institut je bio kovid centar, ali je ove godine situacija nešto drugačija. Tome u prilog govori i statistika. Smeštajni kapaciteti kojih nema mnogo, negde oko 300 kategorizovanih ležajeva, su popunjeni do poslednjeg mesta, kazao je Dušan Živković, predsednik Gradske opštine Niška Banja i dodaje da je podeljeno preko 1000 vaučera za Nišku Banju.

Živković ističe da je kulturno leto tome doprinelo u velikoj meri. “Trudimo se da kulturnim manifestacijama koje smo pripremili za letnju sezonu privučemo što više gostiju”, ističe sagovornik.

Kulturno leto u Niškoj Banji nudi niz sadržaja od sportskih i kulturnih manifestacija, koncerata, sajmova, do promocija knjiga i javnih licitacija. Posetioci Banje su tokom jula mogli da uživaju u brojnim sadržajima: gledaju turnir u fudbalu, obiđu sajam cveća, razmene knjige i čitalačka iskustva na bankomatu knjiga, uživaju u dobroj muzici i lepotama  ovog turističkog mesta.

Kraj jula rezervisan je za sportske aktivnosti u kojima će posebno uživati ljubitelji aktivnog odmora. Niška Banja će od 29. jula biti domaćin Svetskog kupa u paraglajdingu kada se očekuje dolazak oko stotinu učesnika iz celog sveta, navili su iz opštine.

Podsetimo premijerka Srbije, Ana Brnabić je prilikom posete Niškoj Banji kazala da je prioritet  završetak projekta “Kulište” koji se odnosi na izgradnju bezena sa termomineralnom vodom. U te shrhe je izdvojeno 40 miliona dinara.

Najavljeni su i drugi sadržaji koji će privući turiste poput  završetka Starog kupatila, izgradnja Akva parka i Botaničke bašte. Takođe je najavljeno i renoviranje tri hotela “Ozren”, “Srbija” i ” Partizan”, koji su godinama zapušteni, jer je najveći problem Banje  nedostatak smeštajnih kapaciteta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mononeon
Za 0 minuta

Invisible

Mononeon
Parov Stelar And Kovacs
Za 4 minuta

Snake Charmer

Parov Stelar And Kovacs
Temptations
Za 7 minuta

Superstar (Remember How You Got Where You Are)

Temptations
Mark Morrison
Za 10 minuta

Return of the Mack

Mark Morrison
Soultans
Za 13 minuta

Cant Take My Hands

Soultans

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend