Muzika

Dečji festival „Zlatna pčelica“ večeras na sceni Narodnog pozorišta

Foto: Pixabay
Mališani nadareni za ples i pevanje nastupiće na 24. Festivalu "Zlatna pčelica" koji će se održati večeras od 19 sati na sceni Narodnog pozorišta.

Dvedeset osmoro, za scenu, nadarenih mališana iz svih vrtića Javno-predškolske ustanove „Pčelica“ predstaviće se publici kroz jedanaest numera komponovanih za ovaj festival. Malene izvođače će na sceni pratiti hor koji čini 24 zlatnih pčelica.

Stručni žiri u sastavu muzičara Borivoja Mladenovića, profesorke književnosti Olivere Arizanović i direktorke „Pčelice“ Svetlane Milić, odlučivaće o najboljima u različitim kategorijama, a kako kažu izove ustanove roditelje, bake, deke, tetke, teče i sve oni koji žele da podrže mališane, ali i uživaju u njihovom nastupu očekuje pravi sprektakl.

„Nadam se da će to biti jedan sladak spektakl i da će ovaj grad u ponedeljak biti najlepši grad na planeti zahvaljući pčelicama“, poručila je Svetlana Mitić, direktorka JP „Pčelica“ uoči festivala i dodala da očekuje da pesme izvedene na festivalu ostanu kao hitovi koji će se pevati u vrtićima.

Umetnički direktor festivala, sa tradicijom dugom gotovo četvrt veka, je profesor muzike Nenad Stošić koji je sa decom radio audicije, pripreme i probe.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Virgins
Za 0 minuta

Rich Girls

Virgins
Sam Smith
Za 3 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
James
Za 6 minuta

Getting Away With it All Messed Up

James
Wyman Low
Za 11 minut

New Dream

Wyman Low
Kesha
Za 14 minuta

Woman

Kesha

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend