Muzika

Druga nagrada za Akademski ženski hor na Ohridskom horskom festivalu

Foto: SKC
Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra, koji predvodi mr Ivana Mirović, je sa 13. Ohridskog horskog festivala doneo drugu nagradu u kategoriji omladinskih horova. Na horskom festivalu je nastupilo petnaest horova iz sedam evropskih zemalja.

Petočlani stručni žiri iz Makedonije, Republike Srpske BiH i Poljske doneo je odluku da drugu nagrada na festivalu dodeli Akademskom ženskom horu SKC Niš. Hor je nastupio u takmičarskom, kao i u revijalnom delu u kom se izvodila duhovna muzika.

Dirigentkinja hora mr Ivana Mirović kaže da je ova nagrada izuzetno važna, jer iako je poslednjih par godina bilo puno nastupa, hor se dugo nije takmičio. “Ovo takmičenje je prvo posle velike pauze zbog pandmeije i zbog toga nam je veoma značajno kao podstrek za dalji rad“, kazala je Mirović.

Delegacija iz Niša koju su činili direktor SKC Niš dr Predrag Jelenković i dirigentkinja Mirović, predstavila je i direktoru Ohridskog festivala Aleksandru Dimoskom rad svih ansambala niškog SKC-a. Takođe, o razmeni programa i saradnji u budućnosti razgovarali su i sa predstavnicima ustanova kulture iz Ohrida, Bitolja i Prilepa.

Tokom boravka na Ohridu hor je dobio dozvolu da otpeva duhovnu pravoslavnu kompozociju u manastiru Sveti Naum.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 2 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 51 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend