Muzika

Gipsy Kings doveli atmosferu do usijanja na Nišvilu

Sinoć je počeo glavni program Nišvil džez festivala. Nastupilo je šest bendova, među kojima i najpoznatija imena svetske muzičke scene poput Gipsy Kingsa koji su atmosferu doveli do usijanja.

Publika je predhodne večeri imala prilike da uživa u dobroj muzici, a za atmosferu su pobrinuli izvođači sa domaće i svetske muzičke scene.

Program na glavnom Earth/Sky stejdžu otvorio je  orkestar “Impresija” sa Bojanom Stamenov i Zoranom Šandarovom. Muzički program se nastavio nastupom  “The Belgrade Dixieland orchestra”.

Ovogodišnji dobitnik Nišvilove nagrade za životno delo Jova Radovanović, poklonio se Nišlijama i zahvalio na prestižnom priznanju, a zatim izveo pantomimu imitirajući dirigenta i od srca nasmejao publiku.

Na scenu su zatim stupili  Per „Bass Viking“ Mathisen trio ft. Gary Husband i Nguyen Le, a potom  “Stone Groove” koji su zagrejali binu za zvezde večeri – Gipsy Kings. Sa bendom Stone Groove nastupio je čuveni basista Džamaludin Takuma.

Iako je prema ranijim najavama na ovogodišnjem festivalu trebalo da nastupi član legendarne grupe “Rolingstons”, Deril Džons, to se nije desilo. Do izmene programa došlo je u poslednjem trenutku jer je Džons bio sprečen da nastupi na ovogodišnjem Nišvilu.

Tačno u ponoć na binu su izašli Gipsy Kings i atmosferu doveli do usijanja. Publika je pevala iz sveg glasa, a u kada su zapevali čuveni hit “Bamboleo” zaplesala u ritmu salse. Bilo je čak i onih koje je muzika toliko ponela da su zbacili obuću i zaplesali uz latino zvuk.

Večeras nastupa šest bendova, aprogram počinje od 19:30h. Veče o6tvara Just Trio, nakon koga nastupaju Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz, Phillip Catherine trio, Stanley Jordan ,The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs i Sevdah Baby Live & Ivana Vladovic.

Podsetimo Nišvil džez festival je počeo 6. i traje do 15. avgusta, dok će glavni program festivala biti održan od 12. do 15. avgusta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 28 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 24 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend