Muzika

Nišville DJ rezidenti nastupaju u regionu

Foto: Mateja Jeremić Zuks
Rezidenti – disk džokeji Midnight Jazzdance bine Nišville jazz festivala, Milan Saitović – Jazzysad i Dejan Šobot – DJ Loptica uskoro kreću na urneju u ex – YU regionu u cilju promocije predstojećeg festivala. Prva stanica im je Bosna i Hercegovina.

Prva festivalska promocija odžaće se  u petak, 15. jula od 19 sati u “Art Caffeu Jazzwa” u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. „Nakon nastupa u Brčkom, Jazzysad i DJ Loptica nastupiće 23. jula u Novom Sadu, 24. jula u Somboru, a nakon toga 28. jula u Ohridu, 29.07. u Nikšiću, a ova promotivna turneja Nišvil festivala i Midnight Jazzdance stejdža završava se 30. jula u Kotoru“  navode organizatori.

Inače, dan ranije, u petak, 29. jula Nišville će tradicionalno u saradnji sa Kulturnim Centrom Beograda održati pres konferenciju u prestonici od 12 sati u Galeriji Art Get KCB-a, a nakon čega će od 12:30 biti održan besplatan Nišvil promo koncert Milana Petrovića i njegovog kvarteta pored fontane na Trgu Republike.

Kako navode organizatori Festivala , zbog limitiranog budžeta ove godine neće biti tradicionalnih Nišville promocija u Sofiji i Skoplju, niti planiranog promo koncerta u Beču.

Milan Saitović – Jazzysad je DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira electro swing, new-jazz i electro tango zvuka u regionu. Stvara pod uticajem soul, jazz, boogie, hip hop, trip hop, brazilian i broken beat zvuka. Pored solo nastupa, sve češće je fokusiran i na rad sa svojim bendom Jazzysad Combo i promociju srpskih džez izdanja kao i balkanske džez scene van granica Srbije.

Dejan Šobot – DJ Loptica je rođen i živi u Nišu. Sa muzikom i uz muziku je od kad zna za sebe, a ono čega se ne seća, ima na fotografijama. Nekada u prvom timu sledećih insitutucija: Fast Radio, Happy House, Exit Festival i Nisomnia. Na Nišville Jazz Festivalu radi kao stejdž menadžer na River, Earth i Sky binama.

Sa Milanom Saitovićem (Jazzysad) već duže vreme čini jedinstveni DJ duo NiSu Brothers. Autor je ’’Loptanja’’ koje se emituje na nekoliko internet radija, a od skoro i na JMR, svake druge srede u mesecu.

Podsetimo, Nišvil će se održati od 5. do 14. avgusta u Tvrđavi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nancy & Lee
Za 1 minut

Summer Wine

Nancy & Lee
Leo Sayer
Za 5 minuta

More Than I Can Say

Leo Sayer
Madison Beer
Za 8 minuta

Showed Me How I Fell in Love With You

Madison Beer
Red Hot Chili Peppers
Za 12 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Greta Van Fleet
Za 15 minuta

Heat Above

Greta Van Fleet

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend