Muzika

Otvoren konkurs za pijaniste na „Kristina stejdžu”

Povodom obeležavanja petnestogodišnjice „Kristina stejdža”, Nišville jazz festival otvara konkurs za pijaniste svih uzrasta da se prijave i nastupe na „Kristina stejdžu” od 15. do 18. avgusta 2024. godine. Konkurs je otvoren do 10. juna 2024. godine.

Nišville jazz festival ove godine obeležava dva jubileja. Prvi jubilej tiče se tridesetogodišnjice festivala, a drugi petnaestogodišnjice Kristina stejdža. „Kristina stejdž” nastao je kao eksperiment koji sublimira filmsku i muzičku umetnost. Mladi pijanisti nastupaju uz neme filmove improvizujući muziku u datom trenutku i prateći radnju i dinamiku filmova, a do sada je na „Kristina stejdžu” nastupilo preko 50 pijanista iz zemlje i inostranstva.

Poslednjih pet godina „Kristina stejdž” postavljen je u arheološkim iskopinama iz rimskog doba, u podnožju „Salona 77”. Na spoljašnjem zidu, na platnu, emituju se nemi filmovi. Ovi nastupi promovišu se kao deo Nišville bioskopskog programa, poznatijeg pod nazivom „Nišville movie summit”.

Kandidati koji ove godine imaju želju da nastupe na „Kristina stejdžu” treba da pošalju kratku biografiju, fotografiju sa nekog nastupa i link za video-snimak sa nastupa po izboru. Prijave treba poslati na mejl adresu info@nisville.com. Žiri, koji čine profesori Fakulteta umetnosti u Nišu sa Departmana muzičkih umetnosti i članovi Nišville produkcije, odabraće deset pijanista.

Program „Kristina stejdža” besplatan je za sve posetioce festivala.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kate the Cat
Za 2 minuta

I Was Made For Lovin You

Kate the Cat
Frazey Ford
Za 6 minuta

September Fields

Frazey Ford
Al Green
Za 9 minuta

The Letter

Al Green
Colbie Caillat
Za 11 minut

Bubbly

Colbie Caillat
David Mcwilliams
Za 15 minuta

Days of Pearly Spencer

David Mcwilliams

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend