Muzika

Promocija knjige “Azrini svjedoci” u petak u Banovini

Foto: SKC, Fejsbuk
Promocija knjige “Azrini svjedoci”, autora Borisa Leinera biće održana u petak 27. maja u 21 sat u Dvorištu Univerziteta.

Leiner, legendarni bubnjar Azre, Vještica i Haustora, nakon biografije “Sve je bio ritam”, objavio je još jednu knjigu – ovoga puta priče fanova kultne muzičke grupe.

“Radi se o jedinstvenoj knjizi koja na više od 300 strana donosi uspomene i sećanja obožavatelja Azre. Više od 100 ekskluzivnih priča fanova dolaze iz čitave Jugoslavije, naročito se ističu one sa primorja, ali tu su i sećanja iz Beograda, Pančeva i Niša”, navode organizatori.

Podsetimo, zagrebačku rok grupu “Azra” osnovao je Branimir Džoni Štulić 1977. godine i dobila ime na osnovu istoimene pesme nemačkog pesnika Hajnriha Hajne. Grupa je postojala je sve 1988. godine, ostala je upamćena  po hitovima: “Marina”, “Lepe žene prolaze kroz grad”, “Balkan” “A, šta da radaim” i drugim.

Događaj orgamizuje Studentski kulturni centar. Ulaz na promociju knjige je slobodan, a poštovaoci ove grupe imaće prilike da saznaju kakva su iskustva drugih obožavaoce kultne “Azre”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 52 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 4 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend