Muzika

U Banovini održan Memorijalni koncert “Jovanovo sunce”

U dvorištu Univerziteta održan je Memorijalni koncert "Jovanovo sunce" u čast mladog Nišlije Jovana Veselinovića, čije je beživotno telo pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića nakon četvorodnevne potrage. Koncert je imao za cilj da podigne svest o značaju bezbednosti mladih i uvođenje Amber Alerta.

“Ovim koncertom smo želeli da odamo počast Jovanu Veselinoviću koji je bio deo našeg društa jer smo mi svi kao porodica. Pamtimo ga kao kretaivnog, veselog momka, pozitivnog, druželjubivog. Druga, kolegu, sina, koji je  baš kao što i sam koncert naslovljen, bio poput sunca. Mi se nadamo da će nas to Jovan, ma gde on bio, držati na okupu”, kazala je Julija Krstić iz Udruženja Štek House.

Julija ističe da koncert pored memorijalnog i humanitranog karaktera ima važan zadatak da skrene pažnju javnosti na bezbednost mladih u gradu. “Ovim koncertom smo pre svega žeželi da skrenemo pažnju na bezbednost mladih i značaju uvođenja Amber Alerta“.

U znak sećanja na svog prijatelja i kolegu Jovana, na memorijalno-humanitarnom koncertu nastupili su niški bendovi Gora, Dexter,  Voodoo, Hazeli beogradski sastav Lisilo.

Koncert je kasnio zbog vremenski uslova, ali čak ni kiša nije uspela da pokvari koncert sa humanim ciljem. Na koncertu je došlo do tehničkih problema, te su Jovanovi bubnjevi prvobitno planirani kao rekvizit na sceni, još jednom zasvirali, jer su svi bendovi svirali na njima.

Koncert su organizovali Štek House i bend Hazel, čiji je Jovan bio član.

Ulaznice za koncert se nisu naplaćivale, a posetioci su na ulazu u skladu sa svojim mogućnostima donirali humanitarni prilog za lečenje dvogodišnje Taše Vučković iz Žitorađa kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame.

Na koncertu je sakupljeno 92.795 dinara. “Zahvaljujući vama moje dete živi, zahvaljujući svima vama Taša će da živi”, napisala je Milica Cvetković, Jovanova mama na svom Fejsbuk profilu.

Jovanova porodica poziva sve ljude dobre volje da u njegovo ime učine dobro delo i pošalju SMS  sadržaja 1075 na 3030 kako bi spasili život maloj Taši.

Podsetimo, telo Jovana Veselinovića je nakon četiri dana potrage pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića u Nišu.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 33 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 30 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 27 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 22 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend