Muzika

Učenici Muzičke škole najbolji u celoj Srbiji

Foto: Muzička škola Niš
Učenici muzičke škole u Nišu osvojili su prvo mesto na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola u Vršcu. Prvi put od osnivanja škole Niš je odneo pobedu.

“Jako mi znači što sam prvom nagradom doprineo uspehu svoje škole, kazao je Aleksa Aćimović, violinista. Ističe da je ove godine imao puno uspeha u sferi muzike i da bi želeo da jednog dana svira širom svetskih dvorana. “Voleo bih da se bavim ovim poslom i da i ja kao moja profesorka imam veliki uspeh sa svojim đacima”.

Profesorka Milena Stevanović ističe je posebno raduje činjenica da je škola po prvi put u istoriji pobedila na ovom festivalu . ” Taj osećaj je poseban kada znate da ste svi zajedno doprineli nečemu tako velikom. Raduje me je što baš moj učenik i pobednik cele kategorije violine, priča Stevanovićeva.

Dodaje da je godina za nama bila teška posebno za mlade izvođače jer nisu imali prostora da sviraju pred publikom, ali da su i pored svih ograničenja pokazali zavidne rezultate na takmičenjima.

Prema rečima direktorke škole Spomenke Špirić, godina za nama bila je plodosna za mlade muzičare. “U prošloj godini, uprkos koroni naši učenici ostvarili su zavidne rezultate. Gudački orkestar je osvojio 67 nagrada, klavirski odsek 85, gitara 7 nagrada od čega jednu na Republičkom takmičenju, teoretski odsek preko 35 nagrada”, ističe.

Na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije takmičilo se 47 škola iz čitave Srbije. Takmičari su se nadmetali u sviranju četiri instrumenta, a najbolje su se pokazale Nišlije. Kako su nam kazali u Muzičkoj školi voleli bi da se naredni, 65. festival održi u našem  gradu.

Mladi muzičari će svoj raskošni talenat predstaviti publici sutra od 18 na platou ispred Oficirskog doma. Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa Učeničkim parlamentom škole i Kancelarijom za mlade.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 20 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 32 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend