Putovanja

Dobra godina za turizam u Nišu, gradska većnica pohvalila i Nišku Banju

Niš je u prvoj polovini godine posetilo ukupno 75.427 turista, od čega su polovinu činili stranci. Broj ostvarenih noćenja u ovom periodu iznosi 144.425, što je prema rečima Adriane Anastasov, gradske većnice resorno zadužene za oblast kulture i turizma, za čak 70 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Kada je o Niškoj Banji reč zabeleženo je značajno povećanje poseta stranih turista.

Gradska većnica resorno zadužena za oblasti kulture i turizma Adriana Anastasov navodi da je tokom jula Niš posetio veliki broj stranih, ali i domaćih turista. “Samo u mesecu julu Grad je posetio ukupno 16.473, od toga domaćih nešto manje od 4.500 i stranih  preko 12.500 turista.

Kada je reč o turističkim posetama u prvoj polovini godini zabeležen je porast broja poseta, ali i noćenja. “Što se tiče turističkog prometa za Grad Niš u periodu od januara do jula, naš grad je posetilo ukupno 75.427 turista, od čega je polovinu čine strani turisti”, navodi Anastasov i dodaje da se broj noćenja povećao za gotovo 70 odsto u odnosu na isti period minule godine i on iznosi 144.425 noćenja.

Anastasov navodi da podaci iz prve polovine godine pokazuju, da je grad, kada je o oblasti turizma reč ostvario mnogo bolje rezultate nego rekordne 2019. godine. “Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo ostvarili mnogo bolje rezultate nego rekordne 2019. godine, a predstoje nam tek rezultati za avgust i septembar ove godine, gde smo u avgustu takođe imali ogroman broj turista”, kaže većnica.

Ističe da je i u sveri turizma znatno napredovala i Niška Banja. “Ukupan broj dolazaka za mesec jul u odnosu na prethodnu godinu povećan je za preko 150 odsto, a zabeležen i broj noćenja stranih turista u prvoj polovini godine. Od januara do jula broj noćenja koji su ostvarili strani turisti  povećao se za čak 400 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je broj domaćih turista koji su noćili povećan za oko 15 odsto.

Anastasov ocenjuje da je Niš na dobrom putu kada je reč o turizmu, ali da na tom polju mora još mnogo da se radi, a tu pre svega vidi brojne nove sadržaje koje će grad ponuditi posetiocima između ostalog Akva-park, ali i otvaranje renoviranog kompleksa arheološkog nalazišta Medijana, koje se prema njenim rečima očekuje do kraja godine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 5 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend