Putovanja

Grčka otvorila granice za turiste iz Srbije

Granica prema Grčkoj za građane naše zemlje zvanično je otvorena danas od 8 sati. Građani Srbije od sada mogu da putuju u ovu zemlju, ali do kraja maja u Grčku može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske. Srpski državljani neće moći da se kreću po Grčkoj, već obavezno moraju da ostanu u onom mestu gde su rezervisali smeštaj.

Uslovi za ulazak u ovu zemlju su negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrda o vakcinaciji. Svaki putnik mora da popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja. Za turiste iz Srbije važiće iste mere zaštite protiv koronavirusa koje važe za lokalno stanovništvo.

“I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke”, nedavno je rekla ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ono što će državljani Srbije takođe morati da poštuju jeste da neće moći da se kreću po Grčkoj. Oni će morati da ostanu u onom mestu gde su rezervisali smeštaj. To znači da nema preletanja s ostrva na ostrvo, niti roud trip tura.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, očekuje da će mere postepeno biti popuštane do 14. maja. Naime, tada zvanično kreće turistička sezona u Grčkoj. Seničić je rekao da se od tada očekuje da se u Grčku ulazi i preko Severne Makedonije.

Svi građani koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere, imaće ove godine prednost u realizaciji aranžmana.

Katarina Mladenović Đorđević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Ali more je jos hladno 🙂 Sada idu najhrabriji da overe more i naprave uvertiru za letovanje u julu ili avgustu. Jedna limuzinica na unirentu i go to Evzoni 🙂

Trenutno na radiju

Ray Charles
Za 1 minut

I Can't Stop Loving You

Ray Charles
Smokie
Za 5 minuta

Needles And Pins (1976)

Smokie
Jp Cooper
Za 8 minuta

Little Bit of Love

Jp Cooper
Rare Earth
Za 11 minut

Nice to Be With You

Rare Earth
Scott Mckenzie
Za 13 minuta

San Francisco

Scott Mckenzie

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend