Promo Putovanja

Kako da organizujete savršeno putovanje kroz jug Srbije

Jug Srbije oduvek je zauzimao posebno mesto u srpskoj kulturi, tradiciji i književnosti i oduvek je bio inspirativan. Ukoliko pogledamo dela našeg velikog pisca Bore Stankovića sasvim ćemo lako i jasno uvideti koliko je život na jugu naše zemlje bogat, raznovrsan, obojen specifičnim notama i jarkim bojama.

Jug Srbije je jedno neverovatno jedinstveno i posebno mesto čiji su ljudi temperamentni, živahni, veseli i uvek radi da se dobro provedu i uživaju u odličnim specijalitetima južnjačke kuhinje. Vaše putovanje po Srbiji ne može započeti na boljem i dinamičnijem mestu.

Šta obići na jugu Srbije

Početak vaše ture može biti grad Niš. Naš savet je da počnete baš od njega jer poseduje najbogatiju turističku ponudu i mnoštvo zanimljivih lokaliteta. Nakon ovog grada putovanje možete nastaviti istočnije ka Staroj planini, te onda ka samom jugu Srbije i Leskovcu i Vranju. Gradske destinacije će vam preneti onaj neuništivi i snažni južnjački duh, te uživati u meraku kakav se nigde drugde ne pronalazi, dok će Stara planina pružiti mir u beskrajnim prirodnim lepotama i aktivan odmor, te uživanje u brojnim sadržajima. Verujemo da će vas njena zadivljujuća lepota ostaviti sasvim bez daha i učiniti kraj južnjačke ture nezaboravnom.

Niš – grad bogate istorije i centar juga

Naravno da vaše putovanje kroz jug Srbije započinje u njegovom kulturnom i administrativnom centru. Niš je treći po veličini grad Srbije i jedno posebno meso koje ima veoma impresivnu i bogatu turističku ponudu. Niš je nadaleko poznat po gostoprimstvu, istaknutim znamenitostima, kao i po orijentalnoj tradiciji. 

Najveći simbol Niša jeste čuvena i veličanstvena tvrđava koja predstavlja stub sećanja na smenjivanje vladara i civilizacija. Idealna je za sve turiste koji započinju svoju južnjačku avanturu jer u njoj možete obići antičke terme, najstarije spomenike, ostatke turske civilizacije, drevni hamam, džamiju, kao i spomen kosturnicu. Pored ove upečatljve tvrđave, Niš poseduje i zaista bogat kulturni sadržaj. Grad je razvio različite oblasti umetnosti i u njemu se svake godine održavaju vrlo značajne manifestacije. Niš je i centar filmske umetnosti, manifestacije koja se dešava u okviru amfiteatra tvrđave. Ovde će vas zateći bioskop pod nebom, dok su gosti festivala najpoznatiji i najistaknutiji glumci i reditelji. 

Istraživanje lepota Stare planine

Vaše putovanje kroz jug Srbije se nastavlja i vaša sledeća destinacija je prelepa Stara planina čija će vas priroda i vidikovci ostaviti sigurno bez daha. Stara planina je danas jedna od prvih destinacija koje su odlične za sve ljubitelje prirode i planinarenja. Planinarenje po najvišim vrhovima ponekad strmih i veoma nepristupačnih delova srpskih planina, u poslednje vreme je postalo prava atrakcija. Ovo je idealna prilika da istražite sve lepote Stare planine i da dozvolite sebi da vas njena zadivljujuća priroda, bogata flora i fauna, kao i veličanstveni vodopadi koje ova planina ima gotovo na svakom koraku, ostave sasvim bez daha. Stara planina je pravi dragulj južnog dela naše zemlje koji jedva čeka da bude dodatno istražen jer lepota i atrakcija za sve turiste ima zaista na pretek. Stara planina smeštaj pružiće vam niz veoma dobrih, proverenih i kvalitetnih apartmana koji će vas planinski odmor učiniti još boljim i zanimljivijim.

Kako rezervisati smeštaj u južnoj Srbiji

Ono što je potrebno kako bi vaše putovanje bilo stvarno dobro organizovano, jeste siguran i proveren smešraj. Srećom, turistički portal Bookaweb ima mnoštvo odličnih apartmana koji se nalaze u južnom delu naše zemlje, a rezervacija nikad nije bila lakša. Korisnički doživljaj i ugođaj su stavljeni na prvo mesto. Upravo zbog toga, Bookaweb portal poseduje deo koji će vas sprovesti kroz kompletnu turističku ponudu grada, tako da vaš odmor može biti besprekorno organizovan. Samo izaberite željeni grad na velikom padajućem meniju. Tu možete pročitati sve o željenoj destinaciji, počevši od toga kako doći, pa sve do istorije mesta i znamenitosti. 

Na istoj stranici se nalazi i deo na kome su prikazani kvalitetni apartmani na destinacijama. Sve što je potrebno jeste da izaberete željenu smeštajnu jedinicu, označite datume boravka i jednim klikom označite rezervaciju. Ukoliko se odlučite da da vaš odmor počne u Nišu, stan na dan Niš postaje sve popularniji i traženiji izbor smeštaja. Smeštajnih jedinica je dosta, tako da smo sigurni da ćete pronaći nešto po svojoj meri i svom ukusu. Nadamo se da ćete uživati istražujući jug Srbije i njegova divna, turistička mesta.

Verujemo da će vam vaš odmor doneti lepe trenutke i nezaboravne uspomene. Jug Srbije poseduje specifičnu atmosferu, raskošnu tradiciju i bogatu istoriju. Južnjački govor, temperament, kultura, tradicija i dijalekat neodvojivi su deo srpskog identiteta i bogate srpske kulture. Nadamo se da će vas odmor u ovim krajevima podsetiti na sve to. Na vama je samo da pronađete idealan smeštaj i zaputite se u južnjačku avanturu.

Dragan Kocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Little Richard
Za 1 minut

Baby

Little Richard
Hanne Boel
Za 6 minuta

I Wanna Make Love to You

Hanne Boel
Queen
Za 10 minuta

Face it Alone

Queen
Ezra Collective
Za 14 minuta

No Confusion Ft Kojey Radical

Ezra Collective
Bow Anderson
Za 17 minuta

Mama Said

Bow Anderson

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend