Putovanja

Niš otvara vrata za turiste, hotelijeri nude gratis noćenje na dva uplaćena

Povodom otvaranje letnje turističke sezone održan je sastanak na kome su prisustvovali predstavnici TON-a, turističkih agencija i turističkih vodiča, hotelijeri i ugostitelji. Na sastanku je dogovorena objedinjena turistička ponuda našeg grada i uvođenje novih turističkih sadržaja u cilju povećanja broja poseta.

“Otvaramo letnju sezonu našeg grada i pozivamo sve turiste kako iz zemlje tako i iz regiona, da dođu u naš grad koji je sada bezbedan jer je veliki broj građana vakcinisan”,  kazala je Dragana Petković direktorka TON-a. Ističe da je Turistička organizacija u Nišu započela  povezivanje sa Turističkom organizacijom Srbije, ali i drugih gradova. “Naš zadatak je da pozovemo  turiste u naš grad, da posete naše festivale i da im ponudimo aktivan odmor”,

Petkovićeva je istakla  da je manifestacioni turizam izuzetno značajan za grad Niš i da ih posećuje veliki broj turista i najavila sadržajno leto. “Ono što sada znamo je da ćemo sigurno održati Nišvil, u pripremi je i Fimlski festival, ali isto tako i Međunarodni studenstki festival folklora koji će se odražti  jula, kao i Ever Green festival septembra.  Dodaje da su u planu i brojni drugi događaji kako kulturni tako i sportski.

Ona je kazala da je zadatak TON-a da zajednički prezentuje ponudu ne samo kultunih manifestacija grada već objedinjenu ponudu hotelijera. S tim u vezi na današnjem sastanku sa hotilijerima dogovoren je paket aranžman po kome turisti za dva plaćena noćenja dobijaju jedno gratis.

Turisti koji žele da posete Niš mogu to da učine već početkom juna kada će povodom obeležavaja gradske sleve Sveti car Konstantin i carica Jelena, biti organizovan višednevni kulturni program. “Centralne programske aktivnosti će se realizovati na centralnom gradskom trgu. Pripremili smo više izložbi, ali i predstava i koncerata koje će biti izvedeni na otvorenom”, kazala je Andrijana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu.

Ona je kazala da će se po prvi put programske aktivnosti održavati u različitim delovima grada, tj. da će gradska slava biti obeležana u svakoj od gradskih opština i da će upravo slava Grada označiti poćetak turističkog leta u Nišu. Dodaje da će Palilusko veče koje je deo ove manifestacije biti obeleženo na malo drugačiji način sa ciljem da vrati duh starih vremena.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Modjo
Za 0 minuta

Lady

Modjo
Doobie Brothers
Za 4 minuta

Long Train Runnin'

Doobie Brothers
Galliano
Za 7 minuta

Ease Your Mind

Galliano
Ub40
Za 10 minuta

Kingston Town

Ub40
Matt Bianco
Za 14 minuta

Don't Blame It On That Girl

Matt Bianco

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend