Putovanja

Nove linije sa niškog aerodroma, Nišlije ponovo do Malmea avionom

Sa početkom letnje sezone letenja sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, pojedini prevoznici vratili su neke svoje letove koji su zbog pandemije koronavirusa bili ukinuti. Nišlije će od 1. aprila ponovo moći da lete do Malmea, a najavljeno je i uvođenje novih linija.

Linija do Malmea, koju vozi mađarski avio-prevoznik Wizz Air, obnovljena je od 1. aprila. Do kraja meseca očekuju se samo dva leta, dok će od početka juna nastaviti redovno saobraćanje na ovoj liniji. To podrazumeva da će Nišlije do Malmea moći da putuju utorkom i subotom. Da će Wizz Air ponovo leteti do Malmea najavili su sa niškog aerodroma.

Ukoliko želite da putujete do ovog grada u Švedskoj, možete to učiniti već 10. aprila. U maju će biti omogućeni letovi jednom nedeljno, i to subotom. U junu bi trebalo da se leti po ustaljenom režimu. Kartu je moguće kupiti i po ceni od 4.000 dinara, a za povratne letove košta oko 10.000 dinara za mesec jun.

A irski avio-prevoznik Ryanair uvodi novu liniju iz Niša ka Beču, a obnavlja liniju do Bratislave. Nišlije će do Beča avionom ove kompanije moći da lete od 3. jula, dva puta nedeljno. To će biti moguće utorkom i subotom. Letovi će se obavljati do kraja letnje sezone.

Ova kompanija najavila je i letove do Milana, Malte i Bergama u letnjoj sezoni. Linija od Niša do Bratislave, koja je ukinuta prošle godine, biće obnovljena od 1. novembra ove godine, najavili su iz irske kompanije. Linija ka Berlinu ponovo će biti u funkciji od 31. oktobra 2021.

Građanima Niša će u letnjoj sezoni biti dostupna i linije do Antalije. Na ovoj linije saobraćaće domaća kompanija Air Serbia. Do Antalije u turskoj leteće se čarter linijom jednom u deset dana. Letovi bi trebalo da započnu 19. juna i da traju do kraja septembra.

A Nišlije bi u aprilu trebalo da lete i do Ciriha. Švajcarska nacionalna avio-kompanija Swiss najavila je će vratiti Niš na mapu svojih redovnih destinacija. Kada je reč o tri planirana leta tokom aprila, njih će obavljati avio-kompanija Helvetic Airways.

Kako su ranije saopštili sa niškog aerodroma, očekivali su povećanje broja destinacija sa početkom letnjeg reda letenja, 28. marta. Drugi talas povećanja očekuju početkom aprila, odnosno početkom maja meseca.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lou Reed
Za 2 minuta

I Believe in Love

Lou Reed
Blues Brothers
Za 5 minuta

Everybody Needs Somebody to Love

Blues Brothers
Trombone Shorty
Za 8 minuta

Do to Me

Trombone Shorty
ZZ Top
Za 11 minut

La Grange

ZZ Top
Cure
Za 15 minuta

Lovesong

Cure

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend