Putovanja

Počela prijava za vaučere od 5.000 dinara za odmor u Srbiji, dostupno 100.000 vaučera

Počela je prijava za vaučere od 5.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji, koji se mogu podići na šalterima Pošte. Vaučeri važe na minimum pet noćenja i mogu se iskoristiti do novembra, a mišljenja građana o ovoj vrsti pomoći su podeljena. Dok jedni smatraju da je to mala cifra kada se uzmu u obzir sva druga poskupljenja i da to neće značajno smanjiti troškove putovanja, među anketiranim građanima bilo je i onih koji smatraju da je svaka pomoć dobrodošla.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti i stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Hoće li i na koji način iskoristiti subvencije za putovanja pitali smo Nišlije, čija su mišljenja na ovu temu podeljena. „Korisnik sam vaučera od prvog dana, ali smatram da je 5.000 mala cifra s obzirom na to da su stanodavci povećali cenu kirije“, kaže jedna sugrađanka.

Njeno mišljenje deli još jedan Nišlija koji smatra da u vreme inflacije ima važnijih pomoći od subvencije za odmor. „Dati nekome 5.000 za putovanje ko se bori za egzistenciju, malo je blesavo“, smatra jedan Nišlija.

Među anketiranim građanima bilo je i onih koji su mišljenja da je svaka pomoć dobrodošla. „Svaka pomoć koliko toliko, za nas penzinere bar vredi, ali da se iskoristiti. Ne moram ja da odem na Zlatibor gde je skupo, ali ću otići recimo na Vlasinu, pa je to opet pomoć“, smatra jedan penzioner.

Inače, vaučeri se mogu iskoristiti u periodu od 4. februara do 20. novembra u objektima širom Srbije, a prema informacijama nadležnog ministrastva za sada je prijavljeno 3.060 ugostiteljskih objekata. Građanima je na raspolaganju 100.000 vaučera.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Maxi Priest
Za 1 minut

Close to You

Maxi Priest
Ultravox
Za 4 minuta

Dancing With Tears in My Eyes

Ultravox
David Austin
Za 8 minuta

Turn to Gold

David Austin
Hurts
Za 12 minuta

Wonderful Life

Hurts
Cure
Za 16 minuta

Lullaby

Cure

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend