Ekonomija Putovanja

Počinje prijava za vaučere od 15.000 dinara za odmor u Srbiji

Foto: arhiva
Penzioneri, nezaposleni, studenti i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara od danas mogu da se prijave za vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za odmor u Srbiji. Vaučeri važe za aranžmane na mininumum pet noćenja i moguće ih se iskoristiti do kraja oktobra.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je za RTS da je država je obezbedila 200.000 vaučera. “To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara”, navodi ministraka i dodaje da građani svoje vaučere mogu iskoristiti do 31. oktobar.

Ministraka Matić objašnjava da će građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara takođe moći da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

“Osim ovih 200.000 vaučera u iznosu od 15.000 dinara, građani koji su već iskoristili svoje pravo i dobili vaučere početkom godine u iznosu od 5.000 dinara imaće pravo da apliciraju ponovo za razliku od 10.000 dinara. To ne ulazi u ovaj broj od 200.000 vaučera”, ističe Matić.

Zainteresovani građani koji ispunjavaju uslove za dobijanje vaučera mogu preuzeti obrazac prijave na sajtu Ministarstva, popuniti i predati u Pošti. Građanima, koji žele da se prijave za vaučer, potrebna je i rezervacija iz ugostiteljskog objekat u kome žele da provedu odmor u trajanju od minimum pet noćenja.

“Prijavu treba popunjavati čitko i obavezno je potpisati. Uz prijavu potencijalni korisnik vaučera obavezno stavlja na uvid ličnu kartu ili pasoš, kao i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime”, navodi se na sajtu Ministrstva.

Prema rečima resorne ministarke za novih 20.000 vaučera iz državne kase je opredeljeno tri milijarde dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 29 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 22 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 17 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend