Putovanja

Raznovrstan program i brojni izlagači iz zemlje i regiona na “Danima turizma” u Nišu

Tradicionalna turistička manifestacija "Dani turizma" održaće se od petka 9. do nedelje 11. septembra u TC "Delta Planet".  U okviru "Dana turizma" biće organizivan i 23. Sajam turizma na kome će više od 60 izlagača iz zemlje i regiona predstaviti turističke potencijale svojih krajeva.

“Imamo to zadovoljstvo da ugostimo turističke organizacije iz cele naše zemlje, ali iz  regiona. Dolaze nam gosti iz Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske i tradicionalno, kako smo već navikli predstaviće se svi tur-operateri i turističke agencije koje se bave programima aktivnog odmora u našem gradu”, ističe Dragana Božić, direktrorka Turističke organizacije Niš i pozvala sve Nišlije da posete manifestaciju, upoznaju se sa turističkom ponudom i pronađu  aranžmane za sledeću godinu.

Božić objašnjava da će u okviru Dana turizma biti organizovani paneli koji će se ticati važnih tema u sektoru turizma. Jedna od tema panela je dualno obrazovanje o kome će biti reči u petak u podne. “Želimo da pronađemo model zajedno sa sektorom obrazovanja, sa sektorom turističke privrede, u saradnji sa Privrednom komorom kako da obezbedimo što kvalitetniju radnu snagu za naše ugostitelje i hotelijere i mlade zadržimo u gradu”, ističe direktorka Turističke organizacije.

Još jedna od važnih tema o kojoj će biti reči na predstojećoj manifestaciji je ruralni turizam, a Božić ističe da je cilj unapređenje turističke ponude u okruženju. “Upravo zbog toga u saradnji sa EU info  kutkom mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Ministratva, IPARD fonda i vlasnicima  turističko seoskih domaćinstva koji imaju primer dobre prakse, diskutovaćemo o mogućnosti unapređenja ruralnog turizma u okolini našeg grada”, navodi Božić.

Posetioci će moći da posete Sajam u petak i subotu od 10 do 20h, upoznaju se bliže sa turističkom ponudom ne samo Niša već i regiona, ali i pronađu destinaciju na kojoj će provesti svoj naredni odmor, ali i uživaju u bogatom pratećem programu manifestacije. Poslednjeg dana manifestacije na programu je promotivna kamapanja “Doživi Niš” koja se odnosi na besplatno razgledanje grada koje organizuje Udruženje turističkih vodiča Niša (prijava na štandu TON-a u petak i subotu)

Program manifestacije je dostupan na Fejsbuk stranici Turističke organizacije Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 28 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 22 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 17 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend