Putovanja

“Ryanair” uvodi liniju od Niša do Krfa, a najavljen i zvaničan početak sezone

Foto: fejsbuk stranica aerodroma Konstantin Veliki
Uskoro bi sa Aerodroma Konstantin Veliki iz Niša prva destinacija u Grčkoj bio Krf, i to niskotarifnim prevozom irske kompanije "Ryanair", a letnja sezona za Grčku, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, počinje 14. maja.

Počinje letnja sezona, a prema pisanju portala Exyuaviation, već prvi letovi sa niškog aerodroma biće do grčkog ostrva Krf, cena karte je od 33,99 evra.

“Low cost prevoznik Ryanair će ove letnje sezone započeti operacije od Niša do ostrva Krf. Letovi će biti dva puta nedeljno, svake srede i nedelje, počevši od 4. jula, Krf postaje prva destinacija Niša u Grčkoj”, navode.

Državljanima Srbije dozvoljen je ulazak u Grčku, ukoliko poseduju dokaz da su vakcinisani ili negativan PCR test.

Dalji detalji leta se mogu pronaći ovde.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da prati epidemiološku situaciju u cilju zaštite stanovništva, ali i omogućavanja što lakšeg prelaska granice i turističke razmene između Srbije i Grčke.

Kako navode iz Ministarstva, zvaničan početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj, za kada je grčki ministar turizma Haris Teoharis najavio da se može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje takozvanih “fast line” punktova za prelazak granice vakcinisanih građana.

Dodaju da je Vlada Grčke do 14. maja omogućila srpskim državljanima ulazak u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili potvrdom o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana od dana ulaska u Grčku. Oslobođena testiranja su deca do pet godina, navode, a ukoliko situacija bude bolja biće uvedene i olakšice što se testova tiče i starosnog doba.

“Putnici su u obavezi da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave koji mogu pronaći na sajtu i prezentuju ga pri ulasku u Grčku. U slučaju porodičnog putovanja, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu”, saopštili su.

Da li će mere biti blaže, a testovi jeftiniji, građani će saznati od 14. maja.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend