Putovanja

Sajam turizma u Nišu – turističke ponude za predstojeću letnju sezonu

Turistička ponuda za predstojeću letnju sezonu turističkih organizacija i agencija, biće predstavljena na 24. Međunarodnom sajmu turizma koji će se održati u hali ''Čair'' od 30. marta do 1. aprila. Posetioce očekuje više od 150 izlagača, nagradne igre i iznenađenja, navodi direktorka Turističke organizacije koja organizuje ovaj sajam pod pokroviteljstvom Grada Niša, Dragana Božić. Svečano otvaranje sajma je u 11 sati 30. marta. U trajanju od tri dana, vrata za posetioce otvorena su od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.

Prvog dana sajma, nakon svečanog otvaranja organizuje se poseta Arheološkog nalazišta Medijana, jer želja organizatora je da svima koji dođu da predstave svoje ponude, pokažu i potencijal grada Niša.“Ono što je posebno značajno za 24. Međunarodni sajam turizma je da u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizujemo sastanke sa zemljama u regionu, ali i sa turističkom privredom širom naše zemlje. Takođe, organizovaćemo 4. Međunarodnu stručnu konferenciju. Smatramo da je izuzetno značajno diskutovati o turističkim kretanjima naročito nakon pandemije, samim tim organizovali smo nekoliko stručnih panela u saradnji sa mladim ambasadorima, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, sa predavačima i panelistima“, kazala je direktorka Turističke organizacije Dragana Božić.

Među izlagačima, pored turističkih agencija i organizacija, naći će se organizatori aktivnog odmora i manifestacija, hotelijeri, vinari, proizvođači suvenira. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Severna Makedonija koja će takođe predstaviti svoju kulturu i turističke lokalitete. Gradska većnica zadužena za kulturu i turizam Adriana Anastasov rekla je da je ove godine najraznovrsniji program i da smatraju da je Niš odlično mesto za prikazivanje turističkih destinacija cele Srbije, ali i regiona, zato što je Niš grad koji je prošle godine ostvario broj od 137.000 turista. Ona je podsetila da se naš grad nedavno našao na listi magazina Forbsa u top 10 destinacija koje treba posetiti. “U periodu održavanja sajma, imaćemo mogućnost za besplatne individualne posete svim lokalitetima Narodnog muzeja, kao i u svim našim lokalitetima u gradu“, istakla je Anastasov.

Ona je dodala i podsetila da se ove godine održava tri veka Tvrđave, za šta će biti priređen specijalni program. “Ono što mogu da najavim u narednom periodu, nakon  sajma započećemo u letnjim mesecima izvođenje tri veka niške Tvrđave“, najavila je Anastasov i ponovo istakla činjenicu da je Arheološko nalazište Medijana koje je otvoreno nakon 10 godina, nakon samo par meseci od otvaranja imalo preko 15.000 posetioca.

Prvog dana sajma, građane očekuje promocija manifestacije Dani bureka, promocija domaće radinosti i zanatlija iz Niša od 10 do 12 sati. Organizuje se i predavanje o kulturno – istorijskom turizmu sat vremena nakon promocija, a na prvom panelu će se govoriti o novim postavkama na Areološkom nalazištu Medijana i ostalim lokalitetima Narodnog muzeja Niš, dok će se druga odnositi na aktuelne probleme vodičke službe u Srbiji, a zatim u 14 sati biće održano i predavanje pod nazivom “Storytelling u turizmu – priča koja prodaje“. Program na bini biće zaokupljen promocijom Turističke organizacije opštine Svrljig i Kraljeva.  Ko bude propustio program prvog dana, drugog će moći da čuje i vidi sve ovo navedeno. Za subotu je priređen izlagački deo Sajma.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Iriefm
Za 2 minuta

Putevi

Iriefm
Robbie Nevil
Za 6 minuta

Wot's it to Yai

Robbie Nevil
Wham
Za 10 minuta

A Ray of Sunshine

Wham
Vulfmon
Za 14 minuta

I Cant Party

Vulfmon
Upsahl
Za 17 minuta

Good Girl Era

Upsahl

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend