Putovanja

Sokobanja najposećenija destinacija na jugu Srbije u oktobru mesecu

Foto: Vikipedija
Sokobanja je u oktobru bila najsposećenija destinacija na jugu Srbije pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. U toku oktobra je posetilo 11.645 turista, od čega su 452 bili stranci.

Sokobanja je bila prvi izbog turista koji su se uputili na jug Srbije, čak 11.645, od čega su 452 bili stranci. Ipak podaci Republičkog zavoda za statistiku kažu da je prošle godine u isto vreme broj turista bio veći za oko 3.000.

Na drugom mestu po posećenosti na jugu je Prolom banja koju je posetilo 1.496 turista, od čega 178 stranih. Dok je na trećem mestu po atraktivnosti  Stara planina. Planinski turizam privukao je 812 turista u oktobru, među kojima je bilo i 79 stranaca.

Sledi Sijarinska banja, koja je u oktobru zabeležila 368 poseta, od čega samo dva posetioca iz inostranstva. Na pretposlednjem mestu po posećenosti je Niška Banja nekada kraljica banjskog turizma. Nišku Banju je oktobra posetilo 218 domaćih i 8 stranih turista, što je za polovinu manje nego u isto vreme prošle godine.

Problem smeštajnih kapaciteta i nedostatak sadržaja jedan je od problema sa kojim se poslednjih godina suočava Niška Banja, te je s tim u vezi najavljena izgradnja botaničke bašte i akva-parka, na čijoj izgradnji radovi treba da počnu ovog meseca.

Prema rečima nadležnih novi, atraktivniji sadržaji privućiće turiste u Nišku Banju, a to će doprineti i razvoju hotelijerstva.

Ipak na posednjem mestu po posećenosti je Vranjska banja gde je broj turista izosi 132 domaćih i 7 stranih.

Kada je reč o noćenjima u Sokobanji je ostvareno 61.441 noćenje, Prolom banji 7978, Sijarinskoj banji 2.728, na Staroj planini 2.178, u Niškoj Banji 1.608, dok je vranskoj bilo svega 1.173 noćenja.

 Naš grad je takođe bio atraktivan tiristima  te  ga je u oktobru posetilo  5.359 turista, od čega 2.618 stranaca. Kada je reč o noćenjima, u Nišu ih je u okrobru bilo 12.178.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 33 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 26 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 22 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend