Putovanja

Virtuelna putovanja kroz svetske metropole

foto: printsreen, Drive and Listen
Protekle godine nam je mnogo toga nedostajalo, a možda su najviše falila putovanja. Kroz aplikaciju "Drive and listen" ljubitelji putovanja moći će da uživaju makar i vozeći se virtuelno u kolima kroz gradove širom sveta i to sasvim besplatno.

Situacija sa pandemijom nas je navela da se snalazimo na razne načine, pa i da improvizujemo. Tako je nastala i aplikacija “Drive & Listen” preko koje se nostalgičari mogu provozati kroz metropole poput Berlina, Londona, Amsterdama i drugih, a da pritom  ne izađu iz svoje sobe.

Protekle godine, nažalost, nismo bili u prilici da putujemo po inostranim zemljama  i to ne samo zbog finasija.  Nekima je putovanje nedostajalo toliko da su smišljali načine kako da to nadomeste pa makar i u virtuelnom svetu.

Nova veb aplikacija zameniće barem na neko vreme vožnju kroz velike gradove i uživanje u različitim prizorima.

Aplikacija je dostupna i potpuno besplatno na ovom sajtu. Ono što je dobro je da mogu svi da je koriste jer je potpuno laka za korišćenje. Potrebno je samo  da izaberete grad kroz koji želite da se vozite, i na ekranu vašeg uređaja biće prikazan video snimljen kamerom sa šoferšajbne automobila koji je prolazio ulicama tog mesta.

Tvorac “Drive and listen” je Erkam Sekeriz Turske koji je sada na studijama u Minhenu. On ju je napravio prošlog proleća kada je osetio nostalgiju za svojim rodnim Istanbulom, pišu drugi mediji.

„Nedostajala mi je vožnja mojim gradom, čak i gužva u saobraćaju i sveopšta graja na njegovim ulicama. Želeo sam da to osetim pa sam na Jutjubu potražio video klipove vožnje Istanbulom“, izjavio je Seker za sajt Lonely Planet .

Kako bi doživljaj bio autentičniji Seker je uključio u vožnju i radio i to lokalni iz gradova kroz koje se prolazi.

,,To mi je bilo veoma zabavno, ali sam onda pomislio kako bih još više uživao u atmosferi svog rodnog grada kada bih pustio neki lokalni radio. Tako se rodila ideja za aplikaciju Drive & Listen“, rekao je Seker za Lonely Planet.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali