Putovanja

Zahvaljući vaučerima smeštajni kapaciteti u Niškoj Banji popunjeni do kraja sezone

Zahvaljući merama subvencionisanog smeštaja putem vaučera Niška Banja je danas puna, izjavio je predsednik te opštine Dušan Živković. Prema njegovim rečima Banja raspolaže sa skromnim smeštajnim kapacitetima, tek nešto više od 40 objekata i oko 1.000 ležajeva koji su kako je istakao popunjeni do kraja sezone.

Predsednik opštine objašnjava da ova Niška Banja trenutno raspolaže sa oko 1.000 kreveta. “Banja raspolaže sa oko 400 postelja u privatnom smeštaju i preko 560 postelja u Institutu za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja što je negde oko 1.000 ležajeva i oni su za ovo leto popunjeni”, kaže Živković.

“Zahvaljući merama subvencionisanog smeštaja putem vaučera Niška Banja je danas puna”, ističe on i objašnjava: ” U prvom pozivu kada je vaučer vredeo 5.000 dinara imali smo 660 rezervacija, a u drugom pozivu negde preko 1.500 što znači da smo prešli brojku od preko 2.000 rezervaciju što je za našu opštinu jako bitno. Naši su smeštajni kapaciteti još uvek skromni, ali imamo 21 kategorisani smeštaj gde ljudi mogu da dođu sa vaučerima ili preko 40 smeštajnih jedinica gde mogu da odsednu”.

Predsednik opštine je istako da se u prvih pet meseci broj turista pocećao za čak 113 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je kako kaže pokazatelj da rast interesovanje za Nišku Banju.

Kada je reč o hotelima koji su uprkos privatizaciji i dalje ruinirani, Živković ističe da se na putu njihovom renoviranju isprečio nagli porast cena građevinskog materijala na tržištu. “Trenutna situcija sa energentima i sirovinama nam ne ide na ruku, ostalo je još nešto malo problema oko projekte dokumentacije, ali se nadamo se da će sadašnji vlasnici ubrzo krenuti sa i sa revitalizacijom tih hotela”, kazao je sagovornik.

Dodaje da su investitori zainteresovani za izgradnju novih hotela na području Banje. “Imamo danas nove investitore koji su zainteresovani da grade nove hotele. Zajedno sa Gradom razmatramo mogućnost izrade plana detaljne regulacije brda Koritnik samog podožja Suve planine jer tu već imamo tri poletušta koja su najbolja u Evropi i naravno da ta lokacija zalslužuje bolji tretman plansku dokumentaciju i komunalnu infrastrukturu”, zaključuje Živković.

Podsetimo, građani koji su se prijavili za subvencionisani smeštaj putem vaučera ovu pogodnost mogu da iskoriste do kraja novembra meseca.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend