Koncerti

Nišvil i ove godine u Nišu, prodaja karata počinje u petak

Foto: Nišvil
Džez Festival Nišvil će uprkos drugačijim najavama opet biti održan na dobro poznatoj lokaciji, u Niškoj Tvrđavi. Kako organizatori navode u saopštenju budžet im je uvećan za pet miliona dinara. Ljubitelji džeza će svoje karte moći da nabave od petka.

Umesto prvobitno usvojenih 30 miliona budžet za ovogodišnji Nišvil iznosi 35 miliona, što je kako kaže u saopštenju direktor Nišvila Ivan Blagojević blizu usvojenog budžeta pre Korone. “Ovo je približno nekadašnjih 36 miliona usvojenih pre korone na Skupštini Grada Niša decembra 2019.  Godine. Što je bio minimum minimuma naših očekivanja od Grada Niša kao strateškog partnera,  da bi ušli u riskantan posao prikupljanja nedostajućih 50 miliona za organizaciju ovogodišnjeg Nišvila”, kaže Blagojević.

Sednica Saveta Nišvila prvobitno zakazana za šesti februar odložena je za dan kasnije, ali još ne postoje informacije da li je sednica održana. Blagojević navodi da je jedan od problema funkcionisanja nepostojanje kvoruma Saveta Nišvila i da će da će kao osnivač predloziti Skupštini Grada da promeni postojeći odnos da Grad daje osam članova Saveta a Nišvil jednog, umesto toga predložiće da Grad daje pet, a Nišvil četiri člana. 116 izvođača je čekalo informaciju da li će Nišvil uopšte biti održan i kako u saopštenju piše zbog ogromnog zakašnjenja potpisivanje ugovora sa njima bi trebalo da počne što pre.

Prodaja karata počinje u petak 10. februara po promo ceni kompleta za prvih 500 karata iznosiće 2.500 dinara za parter i bočne tribine. Kompleti ulaznica se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži Ticket vision-a. Cena dnevne karte koja će moći da se kupi pred sam festival iznosiće takođe 2.500 dinara. Festival počinje 4. i trajaće do 13. avgusta i svoje učešće u raznovrsnim programima imaće preko 1000 izvođača.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend