Društvo

Veliko dečje srce – predškolci organizovali humanitarni bazar, novac ide NURDOR-u

Ručno oslikane čestitke, raznobojne ogrlice i dečji crteži samo su deo raznolike ponude koji su mališani iz vrtića "Maza" napravili za potrebe humanitarnog bazara. Vođeni željom da pomognu svojim drugarima koji vode najvažniju bitku, onu životnu, oni su svoje rukotvorine prodavali u centru grada, a prodaju će nastaviti u dvorištu vrtića ovog popodneva. Sav prihod koji bude sakupljan u okviru bazara biće doniran NURDOR-u.

Dečja nedelja bila je povod da predškolci pokažu svoju kretivnost i umeće i istovremeno učine delo vredno pažnje. Inspirisani sloganom pod kojim se Dečja nedelja ove godine održava odlučili su da daju primer odraslima i pokažu da deca zaista imaju veliko srce.

Zajedno sa svojim vaspitačicama i drugarima oni su pravili čestitke koje su potom pažljivo ukrasili bojama, trakama, šljkolicama i cirkonima, izradili brojne ukrase, napravili šarene ogrlice, papirno cveće, igračke i nacrtali crteže koje su spremili za prodaju.

„Pošto se Dečja nedelj, ove godine obeležava pod sloganom ꜥVeliko srce dece Srbijeꜥ, mi smo želeli da naša deca pokažu svoje veliko srce i učine nešto za svoje drugare kojima je potrebna naša pomoć. Mališani su pravili igračke, ogrlice, čestitke i sve što se bude skupilo doniraćemo NURDOR-u“, kaže Danije Gocić, iz vrtića „Maza“.

Sagovornica dodaje da su malim kreativcima podršku pružile mame, tate, bake i deke, koje i najverniji kupci, ali privučeni šarenolikom ponudom i sugrađani zastanu, kupe nešto i učine dobro delo. Bazar je održan na Trgu kralja Milana u prepodnevnim časovima, a prodaja će se nastaviti u dvorištvu vrtića „Maza“.

Sav prihod koji predškolci budu sakupili od prodaje svojih rukotvorina doniraće NURDOR-u, kako bi pomogli malim herojima da pobede opake bolesti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Daniel Merriweather
Za 0 minuta

Chainsaw

Daniel Merriweather
Michael Bolton
Za 4 minuta

Can I Touch You... There

Michael Bolton
Arcade Fire
Za 9 minuta

Creature Comfort

Arcade Fire
Velveteen
Za 11 minut

I Dont Care

Velveteen
Roger Daltrey
Za 15 minuta

Mcvicar

Roger Daltrey

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend