Sport

Dragan Stojković Piksi sportska ličnost godine

Foto: arhiva
Nagrada "Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu, koju dodeljuje Selekcija sportskih novinara Niša, pripala je Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije. Dok je za novoustanovljenu nagradu "Sportski Gran pri Niša“ izabran Sava Ranđelović, vaterpolo reprezentativac Srbije. Nagrade će im biti uručene 22. decembra.

Nagrada “Sportska ličnost godine Niša“ tradicionalno se dodeljuje značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

“Selektoru Stojkoviću pripisuju se najveće zasluge za direktan plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru, sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, uz šest pobeda i dva remija, a bez poraza u kvalifikacijama. Šlag na torti predstavljao je trijumf nad Portugalijom u Lisabonu u odlučujućoj utakmici, prvi naše fudbalske reprezentacije nad ekipom iz prvog šešira posle 33 godine, a prvi takav u gostima nakon 42 godine”, navodi se u obrazloženju žirija.

Prva nagrada “Sportski Gran pri Niša” biće dodeljen Savi Ranđeloviću, jedinom sportisti koji se rodio u Nišu i nastupao na Letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je sa vaterpolo reprezentacijom Srbije odbranio titulu olimpijskog pobednika i tako postao prvi sportista ikada iz našeg grada sa dva olimpijska zlata.

“Zbog toga je žiri ove godine načinio presedan i ustanovio novo priznanje, adekvatno ovom vanserijskom sportskom dostignuću” piše u saopštenju.

Nagrade će im biti uručene 22. decembra na svečanosti u “New City” hotelu ” na svečanosti “Izbor sportiste godine Niša”, kada će biti proglašeni dobitnici tradicionalnih priznanja “Sportista godine Niša“, “Najbolji mladi sportista Niša“ i “Najuspešniji sportski kolektiv Niša“ za 2021. godinu.

Sekcija sportskih novinara Niša organizuje ovu manifestaciju 43 godine zaredom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 22 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 19 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 15 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 11 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend