Zdravlje

Renovira se deo Klinike za pedijatriju, donacija vredna 17,5 miliona dinara

Humanitarna organizacija "Humana srca" donirala je sredstva u iznosu od 17,5 miliona dinara za rekonstrukciju i opremanje dva odeljenja Klinike za pedijatriju - Dnevnu bolnicu i infektivno odeljenje. Radovi počinju krajem godine, a protokol o saradnji potpisali su direktor Univerziteskog kliničkog centra prof. dr Zoran Perišić i Nikolina Đurić predstavnica organizacije "Humana srca".

Za rekonstrukciju dva odeljenja pedijatrije najzaslužnija je doktorka Violeta koja je i kontaktirala organizaciju „Humana srca“, sa željom da se najmlađi pacijenti leče u boljim uslovima. Renoviranje odeljenja podrazumeva kompletnu zamenu elektronistalacija, kanaliazacije, podova, zidova i kompletnog opremanja, a kada je o medicinskoj opremi reč, nju će obezbediti ministarstvo zdravlja.

„Lepo je kada se neko seti zdravstva i kada je neko zdrav. Ova organizacija pokazuje da  posebno vodi računa o našim najmalđim sugrađanimai da im taj boravak u bolnici koji nikada ne može biti lep, makar donekle olakša lepim i dobrim uslovima“, kazala je ministarka Danica Grujičić u Nišu i dodala da će ministarstvo obezbediti svu  opremu za renovirana odeljenja.

Donatori, kojima ovo nije prva saradnja sa UKC istiću da je reč o kapitalnoj akciji i da će radovi krenuti već krajem godine. Vrednost radova je 17,5 miliona dinara, a ukoliko bude bilo potrebe uložiće i više.

„Mi već sada krajem decembra krećemo u prvu fazu, u renoviranje Dnevne bolnice i infektivnog odeljenja, a zatim će uslediti opremanje nameštajem i medicinskom opremom“, kazala je Nikolina Đurić iz organizacije „Humana srca.

Rukovodilac klinike za pedijatriju prof. dr Jelena Vojinović ističe da je ktitorstvo u našem narodu oduvek bolo prisutno, te da se nada da će i druge organizacije i društveno odgovorne kompanije povesti istim primerom i najmađim pacijentima obezbediti bolje uslove.

Sredstva su eksremno značajna da bi klinika mogla da koristi sve kapacitete koje ima, a koja su trenutno u stanju koji to onemogućava. Ktitorstvo je nekada bilo izutzetno važno u našem narodu i nadam se će tobiti podstrek za druge koji mogu da unaprede boravak dece na klinici“, zaključuje Vojinović.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bob Marley
Za 0 minuta

Iron Lion Zion

Bob Marley
Childish Gambino
Za 3 minuta

Redbone

Childish Gambino
Bebe Rexha
Za 7 minuta

Heart Wants What it Wants

Bebe Rexha
Glennis Grace
Za 10 minuta

Careless Whisper

Glennis Grace
Gramophonedzie
Za 14 minuta

Why Don't You

Gramophonedzie

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend