Društvo

Pokrenuta donatorska kampanja za Dnevni centar za decu koja žive na ulici ili u siromaštvu

Foto: Pixabay
Siguran prostor namenjen deci koja žive/rade/prose na ulici, ili u siromaštvu i u riziku su od trgovine ljudima, otvoren je u Nišu pre tri meseca, u okviru Centra za devojke, a da bi usluga opstala neophodna im je pomoć zajednice. Zbog toga je početkom meseca pokrenuta donatorska kampanja pod nazivom "Daj za kućicu", kako bi se sakupio novac za obroke, pribor za školu i kretivni rad dece koja borave u Dnevnom centru. Do kraja kampanje ostalo je još dvadeset dana, a neophodno je sakupiti 176.000 dinara te pozivaju sve ljude dobre volje da doniraju sredstva u skladu sa svojim mogućnostima i tako pomognu.

Dnevni centar za decu je sigurno mesto za decu uzrasta od 6 do 16 godina koji služi da im pruži podršku, ali i da ih osnaži.

„Tu deca mogu da borave, odmore, sklone se sa ulice, utople ili sklone od kiše, hladnoće ili vrućine, da se druže, igraju, opuste, stiču osnovne veštine i znanja, presvuku, okupaju i pojedu nešto toplo. Dnevni centar je prilika da izađu iz začaranog kruga nasilja, trgovine ljudima i siromaštva – prilika da se osnaže i žive život koji zaslužuju“, navode iz Centra za devojke.

Cilj ove usluge je, objašnjavaju iz Centra za devojke, jeste da deci pruže podršku, nauče ih osnovnim stvarima te da ih osnaže da ostanu u školskom sistemu ili krenu u školu i na taj način spreče trgovinu ljudima.

„Kako bi deca dobila adekvatnu podršku, a rezultati na polju borbe protiv trgovine decom bili vidljivi, potrebno je da rad Dnevnog centra bude kontinuiran, da poseduje sve neophodne resurse, opremu i potrebne kapacitete. Da bismo ostvarili svoj cilj potrebno je da skupimo 176.000 dinara“, poručuju.

Sugrađani koji žele da pomognu da deca u Dnevom centru dobiju obroke, pribor za školu i kretivni rad, a usluga nastavi da živi, mogu da doniraju sredstva putem sajta donarice.rs.

Dnevni centar je inače otvoren za decu svakog radnog dana od 10 do 18č, a nalazi se na adresi Laze Kostića 7.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Smash Mouth
Za 2 minuta

Can't Get Enough of You Baby

Smash Mouth
Elvis Presley
Za 5 minuta

Burning Love

Elvis Presley
Hanne Boel
Za 7 minuta

I Wanna Make Love to You

Hanne Boel
Cult
Za 11 minut

Wake Up Time For Freedom

Cult
Riblja Corba
Za 16 minuta

Odlazak U Grad

Riblja Corba

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend