Koncerti

Niš jedna od stanica na turneji muzičkog sastava “Fischermanns Orchestra”

foto: Fischermanns Orchestra
Švajcarska muzička grupa "Fischermanns Orchestra" nastupiće u utorak, 12. jula, od 20 sati, ispred Nišvil džez muzeja u Tvrđavi, u okviru programa “Čekajući Nišvil” i najave predstojećeg festivala.

Sastav “Fischermanns Orchestra”  na muzičkoj sceni prisutan je deceniju i po, a čini ga dvanestoro muzičara. Kada je reč o muzici koju izvode on je raznolik, a organizatori istiću da “pokrivaju čitav dijapazon od marching bendova Nju Orleansa do panka, elektronske muzike i različitih uticaja tradicionalne muzike sa svih meridijana”.

Nastupali su na četiri kontinenta, a koncert u Nišu deo je  letnje turneje “Blue Sky” u okviru koje će obići bluzu dvadeset zemalja.

“Gotovo neprekidno u pokretu, Fischermanns Orchestra je i bukvalno “on the road band” jer na turneje uglavnom kreću svojom “žutom podmornicom”, hotel – nightliner autobusom. O njihovoj posvećenosti i veri u ono što rade govore i zapažanja mnogih kritičara i promotera da uvek daju svoj maksimum bez obzira na to da li nastupaju u prestižnoj sali, nekom poznatom klubu, festivalskoj sceni ili na ulici”, navode organizatori.

Kako se navodi u saopštenju nastup će biti neformalalnijeg tipa te se koncerti ovog benda često nastave kao spontano sviranje. S toga pozivaju niške muzičare da ponesu intrumente i pridruže se nastupu.

Podsetimo,  predstojeći Nišvil džez festival održaće se u periodu od 5. do 14. avgusta u Tvrđavi. Glavni program festivala počinje 11. i traje do 14. avgusta. Na ovogodišnjem Nišvilu nastupa više od 800 eminentnih izvođača sa svestke muzičke scene, koji će izvesti preko 250 raznovrsnih programa na 15 scena.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend