Društvo

Studenti paketićima obradovali decu na Dečjoj klinici

Studenti niških fakulteta u saradnji sa SKONUSOM i ove godine su paketićima obradovali decu koja se leče na Dečjoj klinici. Najmlađima su paketići podeljeni 23. januara.

U humanitarnoj akciji za prikupljanje paketića ove godine učestovali su svi niški fakulteti, a studenti su paketićima obradovali decu koja se leče na Dečjoj klinici u Nišu.

„Što se naših pacijenata tiče, njima to uvek znači”, navodi Jelena Vojinović, rukovodilac Klinike za pedijatriju. Dodaje da se ove godine veliki broj dece leči zbog različitih respiratornih infekcija, te da su paketići potrebniji nego ikada.

Uprkos velikom broju dece, studenti su uspeli da svima obezbede paketiće. „Naša deca uvek rado primaju sve poklone. To im mnogo znači tokom bolničkog lečenja”, ističe Jelena.

Aleksandra Ilić, predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Nišu navodi da ova akcija traje već pet godina. Ove godine napravili su ukupno 300 paketića, a UKC-u u Nišu dodelili su 112 paketića. „Veliko je zadovoljstvo da je ova akcija uzela maha. Iz godine u godinu je sve veći odziv”, ističe Aleksandra.

Dodaje da su paketiće podelili i Centru za socijalni rad, Ustanovi „Mara”, Specijalnoj školi „Bubanj” i Sigurnoj kuči Niš. Kako ove godine nisu mogli da putuju na Kosovo i Metohiju, novac su uplatili kolegama koji će napraviti paketiće i podeliti ih.

Doc. dr Dragan Zlatanović, direktor Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, navodi da se na klinici trenutno nalazi četrnaestoro dece. Ukupan broj kreveta koji imaju na klinici je dvadeset, a kliniku posećuju deca sa različitim problemima.

Na njihovoj klinici leče se deca sa različitim razvojnim smetnjama i neurološkim dijagnozama. „Uvek nedostaje puno toga. Mi se trudimo da na različite načine obezbedimo opremu koja nam je potrebna za njihovo adekvatno zbrinjavanje i lečenje”, ističe Zlatanović.

Podsetimo, osim studenata, Gorska služba spasavanja, Žandarmerija i Deda Mrazovi bajkeri takođe su paketićima obradovali decu na Dečjoj klinici u Nišu.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Ekatarina Velika
Za 2 minuta

Pored Mene

Ekatarina Velika
Tam Tam
Za 7 minuta

Jockey

Tam Tam
Lacni Franz
Za 10 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Greentea Peng
Za 15 minuta

Hu Man

Greentea Peng
Barry De Vorzon
Za 17 minuta

Theme From the Warriors

Barry De Vorzon

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend