Sport

Novo pojačanje za KKK „Nais“

foto: KKK Nais
Igrači i stručni štab KKK „Nais“ trenutno se nalaze na pripremama u Kragujevcu, a igrački kadar za narednu sezonu pojačao je Vilijam Maksimović, nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci u kolicima.

Maksimović ističe da je srećan što je pristupio klubu koji organizaciono raste iz godine u godinu.

„Članovi uprave su vredni ljudi i borci za klub. Poznat mi je rad trenera Miljana Hadžovića u reprezentaciji pre dve godine. Igrački kadar ima potencijal i napreduje iz sezone u sezonu. Posebno me inspiriše uloga mentora dvojici perspektivnih centara, koji imaju kao i ja visoku amputaciju noge, Dušanu Lazareviu i Nemanji Tadiću“, zadovoljan je Maksimović.

Bratislav Kostić, kapiten KKK „Nais“, navodi da je srećan što se klubu prikjučio iskusan igrač, za koga ima samo reči hvale. Maksimović je, kako kaže, efikasan realizatod pod košem, dobar u tranziciji u oba pravca, ali i alternativni organizator igre, koji će, zbog svog celokupnog iskustva, biti i produžena ruka trenera na terenu.

„Posebno nam je drago što će naši mladi centri Lazarević i Tadić da imaju iskusnog mentora. Svima nam pomaže, njegovi saveti u sali i van nje su dragoceni. Igraće ККК „Nais“ naredne sezone još bolje“, optimističan je kapiten Bratislav Kostić.

Vilijam Maksimović je rođen 1970. godine. Кao košarkaš u kolicima je nastupao za ККК „Dunav“ (sada ККК Singidunum) iz Beograda koji je višestruki šampion i osvajač kupa, ККК „Bijeljina“, ККК „Dunav 2016“ iz Apatina, ККК „Dodekanisos“ sa Rodosa, sa kojim je osvojio duplu krunu i ККК „Soko“ iz Beograda. Nastupao je za reprezentaciju Srbije na Evropskim prvenstvima C divizije 2015. u Lisabonu (5. mesto), 2017. u Brnu (5. mesto) i 2019. u Sofiji (2. mesto i plasman u B diviziju). Godinama je angažovan na organizaciji sportova osoba sa invaliditetom, pre svega sedeće odbojke. Osnivač je Кluba sedeće odbojke Smeč iz Beograda i Saveza sedeće odbojke Srbije, gde obavlja funkciju generalnog sekretara.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Richard Marx
Za 1 minut

Hazard

Richard Marx
Icehouse
Za 5 minuta

My Obsession

Icehouse
Black
Za 9 minuta

Everything's Coming Up Roses

Black
Sophie Ellis Bextor
Za 13 minuta

Music Gets the Better of Me

Sophie Ellis Bextor
Blueboy
Za 16 minuta

Remember Me

Blueboy

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend